Fotoğraf Akademi

MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

İleri Seviye Fotoğrafçılık Kursu İçin Makineler

Yeteneklerinizi Bu Makinelerle Geliştirin! İleri Fotoğrafçılık Kursu İçin Makine Önerileri

Fotoğrafçılık tutkunuzu daha üst seviyeye taşımak, yeteneklerinizi geliştirmek, mesleki anlamda fotoğrafçılık dünyasında ilk adımlarınızı atmak mı istiyorsunuz? Hiç kuşkusuz bunun için yeteneklerinizle birlikte ekipmanlarınızı da geliştirmelisiniz. Peki ileri fotoğrafçılık için fotoğraf makinesi seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

Aşağıda sizlere ileri fotoğrafçılık kursu için makineler önerdik. Listemizdeki makinelerden en azından birinin beklentilerinizi karşılayacağından eminiz...

Bu Makinelere Göz Attınız Mı? Pro Fotoğrafçılık Kursu İçin Makine Önerileri

  • Fujifilm X-T30 – İleri Fotoğrafçılık Kursu İçin Makineler

Her ne kadar X-T30, gövde içi stabilizasyonunun olmamasıyla önemli bir eksiklik barındırsa da böylesine harika bir makinede bu eksiğe göz yumabiliriz. 26.1 MP sensörü, kusursuz otomatik odaklaması ve güçlü 4K video kaydı ile X-T30’un ileri fotoğrafçılık kursu için makineler listemizin yıldızlarından biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

  • Fujifilm X-S10 – İleri Fotoğrafçılık Kursu İçin Makine Önerileri

Fujifilm’in X-S10 için benimsediği tasarım felsefesi, aslında çok fazla manuel kontrol kullanmakta rahat olmayanların iyi bir deneyim yakalayabilecekleri orta seviye bir makine üretmekti. Nitekim 26 MP sensörü, 6400 ISO’larda bile noise olmaksızın sağladığı görüntü kalitesi ve bütçe dostu fiyat etiketi ile makinenin bunu sağladığını vurgulamak gerekiyor. Fotoğrafçılık yeteneklerinizi geliştirmenin bir yolunu arıyorsanız kesinlikle bu modele göz atmalısınız.

  • Fujifilm X-T30 II - İleri Fotoğrafçılık Kursu İçin Makineler

İleri fotoğrafçılık kursu için fotoğraf makinesi listemizin ilk sırasındaki X-T30’un bir sonraki sürümü olan X-T30 II son derece havalı görünümünün yanı sıra üstün bir performansa sahip. Normal mod kadranının yerini alan eski moda deklanşör hızı ve diyafram kadranları çoğu lensle oldukça iyi çalışıyor ve makine 26.1 MP sensörü ve 4K video çekimiyle ilk sürümünün başarısını sürdürüyor. Ancak hala gövde içi stabilizasyonu olmadığını da belirtelim.

  • Fujifilm X-T3 - İleri Fotoğrafçılık Kursu İçin Makine Önerileri

Genel olarak, Fujifilm X-T3 hem fotoğraf hem de video için çok etkileyici, çok yönlü bir kamera. Şık dış görünümüne rağmen, X-T3, ciddi görüntü kalitesi ve performans özelliklerine sahip ve fiyat açısından da son derece bütçe dostu. Düşük ve daha yüksek ISO'larda görüntü kalitesi harika ve bu konuda şimdiye kadar rastladığımız en iyi APS-C kameralardan biri. AF sistemi spor ve vahşi yaşam fotoğrafçılığında mükemmel çalıştığı gibi video çekimlerinde de oldukça başarılı. Ana burada da eksikliğin görüntü sabitleme olduğunu söylemeyelim, yine de optik stabilizasyonu olan Fuji lenslerle istediğiniz görüntüleri elde edebilirsiniz.

  • Canon EOS 5D Mark II - İleri Fotoğrafçılık Kursu İçin Makineler

Ağustos 2005'te Canon, EOS 5D ile yeni bir DSLR makine ortaya çıkararak DSLR makinelere yeni bir tanım getirmişti. 5D, kompakt gövdeli ilk modeldi ve o zamandan beri belki de tam kare bir DSLR isteyenler için popülerliğini korudu. Nikon ve Sony’nin benzer ürünlerine karşılık gelen Canon modeli ise 5D Mark II oldu. 21 MP sensör, 1080p video, 3’’ VGA LCD ve yüksek kapasiteli bataryası ile 5D Mark II, fotoğrafçıların beklentilerinin büyük bir bölümünü karşılıyor...

  • Canon EOS R - İleri Fotoğrafçılık Kursu İçin Makine Önerileri

Yetenekli ancak muhafazakar tam çerçeve aynasız bir kamera, net 30.3MP görüntülemeye sahip ve Canon’un muhteşem RF lensleriyle uyumlu! Oldukça güçlü bu özellikleriyle Canon EOS R, fotoğraf tutkusunu ileri taşımak isteyenler için iyi bir alternatif. Ancak eksikleri de yok değil; 4K video çekimine rağmen crop olması, yalnızca bir bellek yuvası taşıması ve görüntü sabitlemenin olmaması bunların başında geliyor.

  • Nikon D7200 - İleri Fotoğrafçılık Kursu İçin Makineler

D7200; rahat, dayanıklı, taşıması kolay, odaklaması hızlı, 24 MP görüntü kalitesi vadeden oldukça iyi bir makinedir. Bir önceki model olan D7100 ile karşılaştırıldığında, daha büyük arabelleğe ve daha hızlı performansa sahip yeni bir işlemci, düşük ışıkta geliştirilmiş otomatik odaklama ve NFC ile yerleşik Wi-Fi bağlantısı dahil olmak üzere, çok önemli olmasa da önemli yükseltmeler sunar. Sadece bunlar bile makinenin ileri fotoğrafçılık kursu için fotoğraf makinesi listemizde olması için yeterli diyebiliriz. Kullanımı kolay, güçlü bir makine arıyorsanız kesinlikle D7200’e göz atın.

  • Nikon Z50 - İleri Fotoğrafçılık Kursu İçin Makine Önerileri

Nikon Z50, APS-C sensörlü birinci nesil Z montajlı DX aynasız fotoğraf makinesidir. 10 Ekim 2019'da duyurulan Nikon Z50, fotoğraf makinesi için özel olarak tasarlanmış iki kompakt DX lens ile birlikte, Nikon D3500 ve D5600 gibi giriş seviyesi DSLR'lerin üzerine çıkaran birçok çekici özelliği bir araya getiriyor. Aynasız makineler arasındaki rekabete güçlü bir giriş yapan Z50, fotoğrafçılık tutkunuzu bir adım ileri taşımak için bakmanız gereken modellerin başında geliyor.

Makinenizi Seçtiyseniz Derse Geçebiliriz!

Yukarıda ileri fotoğrafçılık kursu için makineler listesiyle fotoğrafçılık tutkusunu daha ileri bir seviyeye taşımak isteyenlere 8 farklı makine önerdik. Eminiz, bu makinelerden biri ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi karşılayacak. Unutmayın, en nihayetinde fotoğrafı çekecek olan sizsiniz, makine ise sadece bir araç! Dolayısıyla makinenize olduğu kadar yeteneklerinize de yatırım yapmalısınız...

Makinemizi seçtiğimize göre artık fotoğrafçılık dersleri ile kendimizi geliştirmeye başlayabilir, makinemizden en iyi düzeyde nasıl yararlanabileceğimizi öğrenebiliriz... Fotoğraf Akademi’de uygulamalı bir fotoğrafçılık kursu sizleri bekliyor...

[widget-7]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 30